OAJ tarjoaa ratkaisuja Suomelle

05.10.2018

OAJ haluaa tarjota ratkaisuja Suomelle

Opetusalan ammattijärjestön Lapin alueyhdistys juhlisti opettajuutta Levillä Maailman opettajien päivänä 5.10. Tilaisuudessa puhunut OAJ:n kolmas varapuheenjohtaja Anitta Pakanen esitteli järjestön eduskuntavaalitavoitteet eli Ratkaisuja Suomelle. ”Huomispäivän Suomea rakennetaan joka ikinen päivä kaikissa päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa ympäri maan”, Pakanen totesi 250-päiselle juhlayleisölle.

 

Opetusalan ammattijärjestö peräänkuuluttaa ratkaisuja koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen puolesta. Opettajajärjestön mukaan on aika lopettaa resurssien leikkaukset ja tehdä paluu tulevaisuuteen, sillä koulutus ratkaisee Suomen seuraavat 100 vuotta. OAJ pitää tärkeänä tavoitetta Suomen kilpailu- ja innovaatiokyvyn vahvistamiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi. Korkealla ja vahvalla osaamisella voidaan vastata työn murrokseen. Suomeen tarvitaan OAJ:n mukaan myös kansainvälisiä osaajia, sillä asiantuntijoiden ja tutkijoiden suurempi kansainvälinen liikkuvuus vahvistaa kotimaista korkeakoulutusta ja tutkimusta sekä suomalaisten yritysten toimintaa. 

 

OAJ peräänkuuluttaa koulutuksen tasa-arvon hyväksi vahvoja tekoja. Opettajien mukaan jokaiselle lapselle ja nuorelle on taattava tasa-arvoinen oikeus oppia. Koulutusjärjestelmän tulee OAJ:n mielestä edelleen olla maksuton, ja maksuttomuus tulee vähitellen laajentaa esiopetusikäisiä nuorempiin ikäluokkiin.

 

Turvallisuus ja hyvinvointi ovat OAJ:n linjauksissa oppimisen perustana. Kiusaamis- ja häirintäkeskusteluja on julkisuudessa viime aikoina noussut esille todella paljon. Häirinnässä, kiusaamisessa ja väkivallassa on OAJ:n mielestä oltava ehdoton nollatoleranssi. Esimerkiksi uuteen varhaiskasvatuslakiin on myös kirjattu pykälä häirintään ja kiusaamiseen liittyen.

 

”Iso asia on, että meidän maailman parasta koulujärjestelmää on kehitettävä kokonaisuutena: varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen saakka. Tarvitaan pitkäjännitteistä laadukasta kehittämistä. Elämäntyönä meillä kaikilla on tulevaisuus ja koulutus ratkaisee Suomen tulevaisuuden”, totesi Pakanen.

 

16.04.2021Hallituksen kokousterveisiä
19.11.2020OAJ:n valtuuston kokouksen antia
18.11.2020Ministeri Saarikko valtuuston vieraana
21.08.2020Kooste alueyhdistyksen hallituksen kokouksesta 21.8.2020
17.08.2020OAJ:n valtuusto koolla Helsingissä
19.05.2020Kooste yhdistyksen hallituksen kokouksesta 4/2020
04.05.2020OAJ Lappi: Opettajilla hyvin erilaiset mahdollisuudet työskennellä poikkeusoloissa - paluu lähiopetukseen epäilyttää
22.02.2020Esimiestenkin etuja valvotaan
23.11.2019Yhdistyksen syysseminaari pidettiin Rovaniemellä
05.10.2018OAJ tarjoaa ratkaisuja Suomelle

Siirry arkistoon »