Opettajille kolmas rokote

Share |

Perjantai 14.1.2022 klo 20:03 - Esa Seretin, puheenjohtaja


Koronavirus jyllää edelleen kiivaalla tahdilla väestössä. Tartuntoja on paljon ja terveydenhuollon kantokyky on koetuksella. Rajoitustoimilla pyritään minimoimaan sosiaalisten kontaktien määrää. Koulujen joululoman aikana ihmiset ovat liikkuneet eri puolilla maata tavaten sukulaisia ja tuttaviaan. Loman jälkeen he palasivat taas yhteen ja kevätlukukausi aloitettiin lähiopetuksessa.

Kansakunnan terveydentilasta vastuussa olevat tahot ovat linjanneet, ihan perustellusti, ettei etäopetus ole hyvä vaihtoehto lasten ja nuorten kokonaishyvinvoinnin kannalta. Siispä koulut avasivat ovensa ja suuri joukko ihmisiä kokoontui varsin ahtaisiin sisätiloihin.

Kaikista varotoimista huolimatta altistumisen mahdollisuus on todella suuri. Päivittäin opettajat eri koulutusasteilla kohtaavat kymmeniä eri suunnalta tulevaa oppilasta ja koulun henkilökuntaa. Suojausten taso on kovasta yrittämisestä huolimatta näissä tilanteissa kovin vaihteleva.

Vaadimme, että opettajat saavat halutessaan nopeutetussa aikataulussa kolmannen koronarokotteen. Näin he voivat jatkaa tulevaisuutemme kannalta erittäin tärkeää työtänsä tuntien olevansa niin turvassa kuin nykylääketieteen avulla voi olla. Samalla he kokevat yhteiskunnan arvostavan heidän panostaan näinä haastavina aikoina.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini