Lukuvuoden päättyessä

Share |

Lauantai 5.6.2021 klo 10:00 - Katariina Ruokamo, puheenjohtaja


Lukuvuosi 2020-21 on päättymässä. Tätäkin lukuvuotta on sävyttänyt edellisen vuoden tapaan Korona-pandemia. Osa oppilaitoksista jatkoi siitä johtuen etäopetusta lähes koko lukuvuoden. Osa henkilöstöstä ja opiskelijoista joutui olemaan jaksoja karanteenissa ja joissakin kouluissa koulutyö jopa osittain keskeytyi koronan vuoksi.

OAJ:n koulutukset ja suurin osa kokouksista jouduttiin järjestämään etänä. Toiminta kuitenkin jatkui aktiivisena ja järjestötyötä sekä edunvalvontaa toteutettiin Koronasta huolimatta. Näin myös OAJ:n Lapin alueyhdistyksessä.

Muun toiminnan ohella Lapin alueyhdistys tekee kyselyjä tukemaan edunvalvontaa. Alkuvuodesta tehtiin kyselyt oppivelvollisuuden maksuttomuuden laajenemisesta sekä oppimisen tuen ongelmista.

Oppivelvollisuuden laajenemisessa lappilaisten opetusalan toimijoiden isoimpana huolenaiheena on se, että opetuksen järjestäjä käyttää opetukseen entistä vähemmän rahaa. Erityisopetuksessa puolestaan koetaan jatkuvana ongelmana se, että pienryhmiä ja erityisopettajia ei ole riittävästi. Psykologin palveluja ei myöskään ole riittävästi ja tuen järjestämiseen liittyvä päätöksenteko on huomattavan hidasta.

Näiden asioiden kuntoon saamiseksi pitää tehdä vaikuttamistyötä. Kuntapäättäjien tietoon tulee saattaa tärkeät koulutusta koskevat asiat ja niiden ongelmat. Nyt onkin hyvä hetki vaikuttamistyöhön; kuntavaalityö on kiivaimmillaan ennakkoäänestyksen ollessa parhaillaan käynnissä. Toivotan kaikille paikallistason toimijoille aktiivista loppukiriä kuntavaalivaikuttamisessa!

Ajatuksissa on myös jo tuleva syyskausi. Toivottavasti rokotusten ansioista Korona saadaan hallintaan ja voimme tulevana syksynä kokoontua normaaliin tapaan. 

Lappilaisten opetusalan henkilöiden kannattaa laittaa kalentereihin päivämäärä 8.10. 2021. Silloin OAJ On the Road-tapahtuma järjestetään Rovaniemellä ja Lapin OAJ-väki kokoontuu juhlistamaan Maailman opettajien päivää. Toivottavasti päivän ohjelma toteutuu suunnitellusti ja saamme suurella joukolla juhlistaa opettajuutta.

Kiitokset kuluneesta kaudesta kaikille OAJ Lapin alueen toimijoille! Aurinkoista kesää!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini