Sitoutunut, mihin?

Share |

Sunnuntai 4.4.2021 klo 17:24 - Marko Bohm, alueasiantuntija


OAJ:n mediassa näkyvä arvostuskampanja Tehdään Tulevaisuuksia näkyy laajasti mediassa: mm. televisiossa, lehdissä ja kadunvarsimainoksissa kuvina opettajista ja kuvassa on myös sana SITOUTUNUT. Moni meistäkin on käyttänyt kampanjaan liittyvää kehystä päivittäessämme kuvamme sosiaalisessa mediassa.

Nykysuomen sanakirjan mukaan sitoutunut tarkoittaa liittyä velvoittavasti, kiinnittäytyä, yhdistäytyä, antaa sitoumus,velvoittautua, luvata sitovasti.

Opettajien tehtävä on tulevaisuuden kokoinen. He luovat sen pohjan, jolle huomisen maailma rakennetaan. He tekevät tulevaisuuksia meille kaikille, koko Suomelle ja koko maailmalle. Yksi sukupolvi kerrallaan. Yksi ihminen kerrallaan.

Kampanja on todennäköisesti syntynyt yhdestä ajatuksesta, joka on kasvanut ja läpikäynyt OAJ:n päätöksenteko-organisaation. Onko se siis meidän kaikkien OAJ;n jäsennumeron omaavien yhteinen näkemys? Ei varmaankaan kaikkien mutta moni voi sen allekirjoittaa. Tehdään tulevaisuuksia on muistutus siitä, että ihmisen teoilla on tai voi olla suurempi vaikutus kuin usein ajattelemme.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen lukee järjestömme etusivulla. OAJ:n jäseninä olemme osa järjestöä, olemmeko myös sitoutuneet järjestöön ja edunvalvontaan? Edunvalvontatyö on mielestäni  myös jäsenten työtä, jollakin meistä voi olla suurempi rooli kuin toisella, mutta sen onnistuminen riippuu meistä kaikista.  Hoidetaan homma kotiin, sanoo valmentaja joukkueelle ennen ottelua.

Tänään ja huomenna, koska olen sitoutunut.

Marko Bohm, jäsen 147xxx


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini