Koulutuspolitiikka vaikuttaa jokaisen opettajan arkeen

Share |

Sunnuntai 21.3.2021 klo 16:51 - Jaakko Sarmola, OAJ:n valtuuston jäsen


Me OAJ:ssä valvomme jäsentemme etuja monin eri tavoin. Arkisimmillaan se näkyy luottamusmiehen tarjoamana välittömänä tukena ristiriitojen ratkaisussa, mutta joskus edunvalvonta tehdään taustalla – huomaamattakin.

Koulutuspoliittinen edunvalvonta on aivan yhtä tärkeää työtä kuin palkkaukseen ja palvelussuhteen ehtoihin keskittyvä työ. Mutta mitä se on käytännössä?

Jos emme huolehtisi koulutuspoliittisesta vaikuttamisesta, emme olisi jo vuoden ajan ottaneet kantaa koronan vaikutuksiin opetusalalla. Emme myöskään olisi kommentoineet maan hallituksen koulutuspoliittista selontekoa tai vaikuttaneet hallituksen tekemiin koulutuspanostuksiin, siis rahaan. Samoin olisimme jättäneet kertomatta opettajien näkemykset erilaisiin lainsäädäntöuudistuksiin. Kaikkea tuota olemme kuitenkin tehneet.

Ja enemmänkin. Olemme käyneet vuoropuhelua erityisopetuksen järjestämisen ongelmakohdista. Olemme myös asettaneet omat tavoitteemme varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen lainsäädännön kokonaisuudistukseen, joka on alkamassa. Ja tietysti olemme vahvasti mukana kuntavaalivaikuttamisessa eri puolilla Lappia ja koko Suomea.

Olemme OAJ:ssä omalla toiminnallamme sitoutuneet kehittämään opetusalaa monin eri tavoin. Koulutuspoliittinen vaikuttaminen on yksi osa tätä tärkeää kokonaisuutta. Aina se ei näy heti, mutta jäsenten hyväksi teemme sitäkin päivittäin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini