Aktiivista järjestötoiminnan vuotta!

Share |

Maanantai 20.1.2020 klo 16:34 - Katariina Ruokamo, puheenjohtaja


Kunta-alan sopimusneuvottelut alkoivat tiistaina 14.1. OAJ:n ja JUKO:n puheenjohtaja Olli Luukkainen arvioi, että neuvotteluista tulee vaikeat.

OAJ:ssa on valmistauduttu neuvottelukierrokseen koko viime vuosi. Jäsenet ovat päässeet mukaan neuvottelutavoitteiden asettamiseen osallistumalla järjestövalmiuskierroksen jäseniltoihin sekä vastaamalla kyselyihin.

Neuvottelutavoitteet on päätetty, mutta yksityiskohtaisesti niitä ei julkisteta. Julkisuudessa esitettyjä tavoitteita ovat kiky-tuntien poisto tai niiden rahallinen kompensaatio, varhaiskasvatuksen opettajien siirto kunnan yleisestä sopimuksesta opettajien yhteiseen sopimukseen sekä työhyvinvointia parantavat toimet. Tavoitteena on pitkäkestoinen palkkaohjelma, jolla korjataan jäsentemme palkkataso sille kuuluvalle tasolle.

Neuvotteluissa pyritään yhteisymmärrykseen ja sopimukseen, mutta mahdollista on, ettei sopimusta synny. Jos joudutaan tukeutumaan järjestöllisiin toimenpiteisiin, järjestö päättää lakon kohteen, ajankohdan ja pituuden. OAJ:n valtuusto päättää lakkoon menosta.

Työtaistelutoimiin on siis valmistauduttava. Yhdistysten on tarkistettava, että järjestövalmiusorganisaatiot ovat ajan tasalla. Jokaisen jäsenen on myös syytä tarkistaa, että omat yhteystiedot ovat oikeat ja jäsentiedoissa on myös henkilökohtainen sähköpostiosoite sekä puhelinnumero.

Voimassaolevat sopimukset ovat katkolla maalis-huhtikuun vaihteessa. Toivotaan, että neuvottelijat onnistuvat saavuttamaan tavoitteet ja neuvottelutulos syntyy. Jokaisen jäsenen kannattaa seurata OAJ:n verkkosivuja sekä somekanavia, jotta tiedämme, miten neuvottelut etenevät.

Aktiivista järjestötoiminnan vuotta 2020 ja hyvää talven jatkoa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini