Puheenjohtaja esittäytyy

Share |

Tiistai 6.2.2018 klo 20:17


Olen alueyhdistyksen uusi puheenjohtaja eli olen toiminut puheenjohtajana kuluvan vuoden alusta alkaen. Olen kemijärveläinen luokanopettaja, jolle ammattijärjestötyö on tuttua niin paikallis- kuin aluetasollakin.

Kata.PNG

Paikallisyhdistyksessä olen toiminut useassa eri tehtävässä ja tällä hetkellä toimin yhdistyksemme puheenjohtajana. Aluetoiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2001 alkaen ensin Lapin piirihallituksessa ja sitten OAJ Lapin alueyhdistyksessä sen perustamisen ensimmäisinä vuosina. Olin siis läheltä seuraamassa, kun Lappiin perustettiin kymmenen vuotta sitten koko maakuntaa kattavaa kaikkien opettajien yhdistystä ajamaan ja valvomaan lappilaisten opettajien etuja.

Laaja Lapin alue tuo omat haasteensa toiminnalle, koska etäisyydet ovat pitkät. Nykytekniikka helpottaa asioiden hoitamista ja useat kokoukset voidaankin pitää netin välityksellä eikä aikaa jouduta kuluttamaan tien päällä. Kasvotusten k

ohtaamisia ei kuitenkaan saa unohtaa vaan niillekin pitää varata aikaa.

Ajatusten vaihto eri alueiden ja eri opettajaryhmien edustajien kanssa antaa uutta näkökulmaa ja ohjaa omia ajatuksia uusille urille. Järjestötyö vaatii paljon mutta myös antaa paljon; parasta siinä on ihmisten kohtaaminen.

Puheenjohtajana näen tärkeänä sen, että tiedän mitä eri puolella Lappia ajatellaan ja mitä haasteita eri alueilla on. Tarkoituksena onkin vierailla yhdessä alueasiamiehen kanssa mahdollisimman monessa alueemme kunnassa.

Tämän lehden ilmestyessä OAJ:n valtuustovaalit ovat meneillään. Toivottavasti mahdollisimman moni käyttää äänioikeuttaan ja saamme valtuustoon edustajia eri puolelta laajaa Lapin maakuntaa. Syksyllä juhlitaan kymmenvuotista alueyhdistystämme mutta nyt nautitaan Lapin mahtavista talvikeleistä ja kerätään voimia kevään koitoksiin.

Hyvää talven jatkoa!

Katariina Ruokamo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini