Puheenjohtajan terveiset

Share |

Keskiviikko 14.9.2016 - Kyrö Tiina


Syksy on lähtenyt kiireisenä liikkeelle niin yhdistystoiminnassa kuin kunnissakin.
Elimme äskettäin jännittäviä hetkiä, kun kilpailukykysopimuksessa ilmaantui mutkia matkaan, jotka kuitenkin sinnikkäiden neuvottelujen tuloksena saatiin oikenemaan. Nähtäväksi vielä jää, löytyykö uusia "porsaanreikiä", jotka vaikeuttaisivat kuntien taloutta.
Uudet opetussuunnitelmat on otettu perusopetuksessa käyttöön aiheuttaen lisäkoulutustarvetta sekä resursseja kunnilta. Kunnissa valmistaudutaan erilaisin strategioin tulevaan kuntarakenteeseen sote-uudistuksen jälkeen. Mitä tehdään jäljelle
jääneille kiinteistöille ja mitä investointeja voidaan toteuttaa pienenevillä valtionosuuksilla.
Vasujen paikallinen työstäminen alkaa ja nyt kiinnostaa, miten hyvin pedagoginen osaaminen otetaan huomioon lastentarhanopettajajien mukana olona tässä työskentelyssä.
Ensi keväänä pidetään kuntavaalit ja jo nyt tulisi kiinnittää huomiota tulevien ehdokkaiden kiinnostukseen koulutus- ja kasvatusasioita kohtaan.
Turvalliset ja terveet koulut ja päiväkodit ovat tärkeitä painopisteitä tulevaisuuden kiinteistöjä suunnitellessa. Myös uudet opetusuunnitelmat asettavat vaatimuksia tilojen ja välineiden suhteen. Meillä järjestön edustajilla on paljon asioita huolehdittavana, jotta
kaikkien työhyvinvointi olisi mahdollisimman optimaalista. Myös esimiehiä tulee tukea heidän yhä kasvavan työmääränsä suhteen. Heidän hyvinvointinsa vaikuttaa myös koko koulun hyvinvointiin.
 
Ivalossa 13.09.2016
 
Tiina Kyrö
OAJ:n Lapin alueyhdistyksen puheenjohtaja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini