Tunnelmia valtuustokokouksen jälkeen

Share |

Tiistai 10.12.2013 klo 11:05 - Ulla Kangasniemi, OAJ:n valtuuston jäsen


OAJ:n valtuusto kokoontui kuluvan valtuustokauden viimeiseen kokoukseensa 20. – 22.11.2013 Espoon Dipolissa. Kokous oli samalla juhlakokous OAJ:n täyttäessä 40 vuotta, ja valtuusto halusi juhlistaa tätä merkkipaalua mm. juhlaillallisen merkeissä. Tällä kertaa kokoustekniikka oli kokonaan sähköisessä muodossa, mihin oli saatu jo ennalta ja saatiin vielä itse kokouksen alkaessakin opastusta. Varsinainen kokous sujui muutamien valtuutettujen ennakkoluuloista huolimatta hyvin sähköisine puheenvuorovarauksineen ja materiaaleineen.

Varsinaiset kokousasiat käsiteltiin normaalin kaavan mukaisesti ja kerran päästiin jopa äänestämäänkin valtuuston puheenjohtajistokysymyksessä. OAJ:n edustajien pitämien alustusten jälkeen valtuutettujen pitämissä puheenvuoroissa käsiteltiin edelleen mm. ammatillisen koulutuksen tilannetta ja pohdittiin opettajan roolia ja osaamista oppilaitoksia kohtaavissa äkillisissä kriisitilanteissa. Itse olisin odottanut jotain kommentteja käytyyn sopimusneuvottelukierrokseen, mutta niitä ei kuulunut.

Valtuusto otti kantaa myös mm. OAJ:n talousarvioon ja valtakunnallisten yhdistysten jäsenmaksupalauteasiaan, johon SKO:n ja TOOL ry:n edustajat jättivät eriävän mielipiteen. Kyseisten yhdistysten jäsenmaksupalautetta ollaan leikkaamassa merkittävästi. Lisäksi saatiin päätökseen OAJ:n tulevaisuustyö, jonka avulla on yritetty kaavailla koulutuksen tulevaisuuden näkymiä ja näin edesauttaa OAJ:n valmistautumista niihin ja muuttuvaan toimintaympäristöön.

Toki kokoustamisen aikana ja sen jälkeen jäi aikaa myös keskusteluille ja yhdessäololle. Juhlaillallisella kutsuvieraana oli eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma ja myöhemmin illalla valtuustoväkeä viihdytti ansiokkaasti Pentti Hietanen. Valtuusto halusi myös muistaa neuvottelujohtaja Juha Jäskeä, joka on jäämässä eläkkeelle keväällä 2014 ja joka oli mukana viimeistä kertaa valtuustokokouksessa. Laululla ja lahjoilla pitkästä työstä palkittu Jäske oli silminnähden liikuttunut saamastaan huomiosta. Kaunis ele valtuustokokouksen päättyessä oli kukittaa ja tällä tavoin kiittää niitä valtuuston jäseniä, jotka eivät aio asettua enää tulevissa valtuustovaaleissa ehdolle.

Kaiken kaikkiaan on todettava, että nämä neljä valtuustovuotta ovat menneet nopeasti. Pian ovat edessä uudet valtuustovaalit ja aika iso osa valtuuston kokoonpanosta tulee muuttumaan. Toivotaan, että äänestysaktiivisuus on huipussaan tulevissa valtuustovaaleissa!    


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini