Valtuustokauden viimeistä kokousta kohti

Share |

Torstai 14.11.2013 klo 10:44 - Matti Alanärä, OAJ:n valtuuston jäsen


OAJ:n valtuuston toimikausi lähestyy loppuaan, ja nykyisen valtuuston viimeinen kokous pidetään kolmipäiväisenä Espoon Dipolissa 20.-22.11. Nykyinen valtuustokausi on ollut uuden puheenjohtajan aikaa, ja järjestömme on ollut myös hänen kaudellaan edukseen esillä tiedotusvälineissä.

Kaudella on myös uusittu järjestön säännöt kauttaaltaan ja järjestörakenteen uudistaminen on saatu tietyllä tavalla määränpäähänsä alueyhdistysuudistuksen yhteydessä. Samalla suuntaamme tulevaisuuteen arvioimalla koulutuksen suuntaa niinkin pitkälle kuin vuoteen 2030. Tämän työn osalta alueyhdistyksemme on ollut vahvasti mukana ideoinnin alkuvaiheesta asti.

Kokouksessa pyritään myös yhtenäistämään eri jäsenryhmien jäsenmaksupalautukset siten, että OAJ keskusjärjestönä vastaisi yhtäläisesti eri ryhmien edunvalvonnan toiminnasta.

Talouspuolella on edessä mittava satsaus OAJ:n toimistorakennuksen uudistamiseen, johon on varauduttu pitkään taloudellisesti, eikä toimenpide siten vaikuta jäsenmaksun suuruuteen, vaikka iso onkin.

Kokouksella on käsiteltävänä myös aloite, joka koskee opettajien sijaisjärjestelyjä ja niissä monin paikoin käytännöksi otettua järjestelyä, jossa opettaja joutuu hoitamaan oman toimensa ohella poissaolevan opettajan työt pienellä korvauksella. Hallituksen esityksen toteutuessa ryhdymme selvittämään tilanteen koko maassa ja ryhdymme tarpeellisiin konkreettisiin virka- ja työehtosopimukseen sekä lainsäädäntöön perustuviin toimenpiteisiin asiantilan korjaamiseksi. OAJ tiedottaa asiasta jäsenille sekä paikallisille alueellisille toimijoilleen.

Nyt kun valtuustokausi lähestyy loppuaan, on syytä aloittaa uuteen kauteen valmistautuminen etsimällä hyviä ehdokkaita uuteen valtuustoon. Olisi toivottavaa, että kaikkialta eri puolilta laajaa vaalipiiriämme olisi ehdolla innokkaita OAJ-vaikuttajia.

Hyvää loppuvuotta!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini