Aloituspaikkojen leikkaus on yhä kohtuuton

Share |

Torstai 27.6.2013 klo 17:26 - Jaakko Sarmola, puheenjohtaja


Ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja vähennetään lähivuosina lähes 900:lla. Vaikka opetusministeri Kiuru onkin oikealla linjalla siinä, että aloituspaikkoja ei vähennetä niin paljon kuin vielä viime vuonna suunniteltiin, on aloituspaikkojen leikkaaminen Lapin tulevaisuuden kannalta kohtuutonta.

Siinä missä ministerin lappilaiset puoluetoverit puolustavat ministerin linjaa, on mielestäni näköpiirissä yhä selkeämmin lappilaisen koulutuksen alasajo. Koulutusta tarvitsevat nuoret hakeutuvat yhä useammin muualle Suomeen, ja samalla täydennyskoulutusta tarvitsevat aikuisetkin joutuvat pettymään. Erityisen huolestunut olen Itä-Lapista, joka uusimmilla päätöksillä tyhjennetään entistä nopeammin, ja valitettavasti sama linja levinnee lähivuosina muuallekin maakuntaamme.


Kommentit

4.10.2013 22:01  Simo Rundgren

Pohjoista on tutkittava pohjoisessa - pohjoisen nuorten on saatava opiskella pohjoisessa - nämä ajatukset kirjasin tällä viikolla julkaisemaamme keskustan arktisiin linjauksiin. Lappi on EU:n pohjoisin maakunta. EU on herätettävä näkemään Lapin mahdollisuudet ja extra-rahoitukset sekä koulutukseen ja tutkimukseen on suunnattava pohjoisen oppilaitoksille ja yliopistoille. Rovaniemelle arktinen keskus välittömästi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini