Rohkeasti uutta kohti

Share |

Maanantai 7.1.2013 klo 17:51 - Marko Bohm, alueasiamies


Uusi toimintavuosi on alkamassa uudella toimintasuunnitelmalla ja osittain uudistuneella hallituksella. Ikää yhdistyksellämme on vasta 4 vuotta. Tämä meidän kannatta muistaa, yhdistyksen toimintatavat eivät ole ”kiveenhakatut” eivätkä perinteet velvoita, toivottavasti.  Ammattiyhdistystoiminta on ollut ja tulee olemaan jäsentensä edunvalvontaa, mutta vanhat tavat eivät enää riitä.

OAJ Lappi on 3300 opettajan yhdistys, mutta kuinkahan monta meidän jäsenestämme on ”onnellisen” tietämätön kuulumisestaan tähän yhdistykseen tai sen tavoitteista, toiminnasta ja muista jäsenistä? Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toi uudenvuodenpuheessaan esille oleskeluyhteiskunnan, jossa tietoisesti jätetään omat mahdollisuudet käyttämättä ja odotetaan muiden kattavan pöydän. Onko meidän yhdistys oleskeluyhdistys? Toivottavasti ei.

Yhdistyksemme on tavoitettava jäsenensä ja kerrottava mihin toisiamme tarvitaan ja miten toimintaan voi vaikuttaa. Lappilaisista kunnista Rovaniemi, Posio ja Enontekiö ovat mukana oikeusministeriön Kansalaisten osallistumisympäristö – hankkeessa, joka on osa VM:n koordinoimaa, hallitusohjelmaan sisältyvää Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamishanketta (SADe). (Kapulakieltä kyllä, mutta ajatus kiehtoo).  Uudessa Otakantaa.fi-palvelussa virkamiehet, kansalaiset ja järjestöt voivat nostaa asioita yhteiseen käsittelyyn luomalla hankkeen. Sen voi rakentaa erilaisista osallistumistavoista, kuten keskusteluista, kyselyistä, suorasta verkkokeskustelusta tai vaikkapa dokumentin työstöä yhdessä. Olisiko meidän yhdistystoimintaan tästä jotakin otettavissa? Pari muuttujaa matkalla voi olla hyväkin asia. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini