Vuoden lopuksi

Share |

Perjantai 14.12.2012 klo 16:17 - Jaakko Sarmola, puheenjohtaja


Ensimmäinen vuoteni alueyhdistyksen puheenjohtajana on päättymässä. On aika hiljentyä pyhien viettoon ja samalla pohtia, mitä on tullut tehtyä (ja mitä on jäänyt tekemättä).

Koen, että alueyhdistyksemme on entistä voimakkaammin kaikkien yhteinen yhdistyksemme. Mielestäni toteutamme varsin hyvin valtakunnallista tavoitetta yhteisestä opettajuudesta. Kun OAJ Lappi ottaa kantaa, ovat kaikki lappilaiset opettajat toistensa tukena. Vuoden aikana olemmekin ajaneet monin eri tavoin erilaisten ammattiryhmiemme asioita erilaisissa tilaisuuksissa. Toisinaan edunvalvontamme on keskittynyt ammatillisten opettajien puolustamiseen yt-neuvotteluissa, ja toisinaan olemme olleet vaatimassa lastentarhanopettajakoulutusta Lapin yliopistossa annettavaksi. Toisinaan olemme pitäneet jäsentilaisuuksia pientenkin paikallisyhdistysten jäsenille ja toisinaan olemme kokoontuneet koko yhdistyksen voimin seminaareihin ja koulutuksiin.

Erityisen tyytyväinen olen myös tämän vuoden alusta alkaneeseen alueasiamiestoimintaan. Kuluneen vuoden aikana olen saanut erinomaisen tuen toiminnalleni oman asiamiehemme Marko Bohmin tekemästä työstä. Tällainen toistemme asiantuntemustamme hyödyntävä työparitoiminta on hyvä osoitus siitä, kuinka yhdistystoiminta vaatii toimiakseen aina useiden henkilöiden työpanoksen. Samoin kiitän yhdistyksemme muita aktiiveja panoksestanne yhteiseksi hyväksemme. Kuten eri tilaisuuksissa vuoden aikana olen korostanut: OAJ on yhteinen järjestömme, ja erityisesti me lappilaiset olemme toisiamme varten – yhdessä olemme vahvoja.

Vuoden aikana olemme luoneet kontakteja eri tahoihin, ja alueyhdistyksemme on entistä tunnetumpi läheisten sidosryhmiemme kanssa. Esimerkiksi omien kansanedustajien kanssa olemme tämän vuoden aikana saaneet useinkin keskustella Lapin opettajien asioista. Yhtä tärkeänä pidän toisaalta sitä, että olen saanut tavata paikallisyhdistysten jäseniä eri puolilla Lappia. Nämä kohtaamiset ovat vahvistaneet näkemystäni siitä, että opettajien edunvalvonta on hyvällä tolalla. Opettajilta saamani viestit ovat myös suoraan näkyneet alueyhdistyksemme toiminnassa.

Ensi vuodellekin on epäilemättä paljon tehtävää. Edunvalvonta ei tule koskaan valmiiksi, joten yhteinen työmme Lapin opettajien parhaaksi jatkuu taas lomien jälkeen.


Kommentit

18.12.2012 10:00  Ismo

Voimia vaan myös vuodelle 2013!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini