Kaikkien asialla eturintamassa

Share |

Torstai 1.11.2012 klo 13:37 - Jaakko Sarmola, puheenjohtaja


Olen toiminut alueyhdistyksen puheenjohtajana pian vuoden ja OAJ:n hallituksen jäsenenä noin puoli vuotta. Näissä tehtävissä olen päässyt tapaamaan runsaasti oman alueemme opettajia ja muita opetus- ja kasvatusalojen kanssa tekemisissä olevia henkilöitä.

Erityisen tärkeänä olen pitänyt sitä, että olen yhdessä alueasiamiehen kanssa käynyt vierailuilla eri paikallisyhdistyksissä. Matkamittariimme on tänä vuonna kertynyt noin 3000 kilometriä. Käynneillämme eri puolilla maakuntaa olen ilokseni huomannut, kuinka hyvää työtä eri yhdistyksissä tehdään. Edunvalvontaan ja muuhun toimintaan panostetaan mukavasti, ja jäsenistä pidetään hyvää huolta. Samoin yhteydet työnantajan suuntaan näyttävät olevan kunnossa. Ilman tällaisia paikallisten aktiivien tapaamisia en voisi kuvitellakaan voivani oikeasti edustaa kaikkia Lapin opettajia.

Alueyhdistys pitää siis todella huolta kaikista jäsenistään. Olemme toisiamme varten: huolehdimme eri jäsenryhmistä eri oppilaitoksissa eri paikkakunnilla. Tämä kokonaisvaltaisen edunvalvonnan näkökulma on mielessämme myös silloin, kun tapaamme eri sidosryhmien edustajia. Siis esimerkiksi kun marraskuun lopulla keskustelemme Lapin tilanteesta oman alueemme kansanedustajien kanssa.

Edunvalvonta ja muu alueyhdistyksen toiminta ei kuitenkaan voi olla pelkkää tässä hetkessä elämistä, vaikka suuri osa toiminnastamme on reagointia päivänpolttaviin asioihin. Meidän on myös osattava ennakoida tulevaa. Keskusjärjestömme on ottanut asiakseen pohtia koulutuksen, kasvatuksen ja opetuksen tulevaisuutta. Fokuksessa on ideaali koulu vuonna 2030. Tätä tulevaisuustyötä käsitellään reilun vuoden ajan mm. OAJ:n valtuustossa ja hallituksessa mutta myös omassa alueyhdistyksessämme. Itse asiassa OAJ Lappi on ensimmäisessä eturintamassa tulevaisuuden tekemisessä, sillä tämänvuotisessa syysseminaarissa koeponnistamme sen työskentelyn, joka valtuustolla on edessään myöhemmin marraskuussa.

Vuonna 2013 jatkamme edelleen ponnisteluja kaikkien lappilaisten opettajien hyväksi. Tähän kuuluu paitsi tulevien vuosien haasteiden visiointi, myös arkinen ja ajankohtainen Lapin ja lappilaisuuden puolestapuhuminen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini